7 sminkmisstag - gör att du ser äldre ut

En bra sminkning framhäver dina bästa ansiktsdrag. Medans en dålig sminkning inte ger det resultat som du vill ha.
Här är 7 sminkmisstag som gör att du ser äldre ut och som du måste sluta göra nu! För en yngre och fräschare look. 
 
1. Att inte fylla i ögonbrynen
Fyllda ögonbryn ger ett piggare och yngre ansiktsuttryck. Så glöm inte att fylla i dina ögonbryn med en ögonbrynspenna eller ett brynpuder för ögonbrynen. Men se till att inte välja en för mörk färg. Kan lätt se kladdigt och annars!
 
2. Att använda för mycket svart kajal/eyeliner
För mycket av en kolsvart kajal eller eyeliner drar blicken till linjerna runt ögonen och får dig att se äldre ut. Se till att måla linjen precis vid de övre fransarna och gör den inte alltför sotig ( om de inte är en festlook du vill ha ) Vill du måla vid dom nedre fransarna är en ljusare färg att föredra för ett yngre och piggare intryck.
 
3. Att inte sminka sig på halsen
Du kan ha gjort den perfekta basen med contouring och puder, men glömmer du att lägga foundation eller puder på halsen ser det tyvärr inte lika snyggt ut alls. Man kan lätt få en rand så det mer ser ut som att man har en mask på sig. Men för att undvika detta är ett bra tips pudra lätt på halsen och öronen så att färgen/nyansen blir den samma som i ansiktet.
 
4. Att använda en torr mascara
Använd inte din mascara om den har blivit torr. Även om du lägger vatten i mascaran för lösa upp den lite, så kommer den att smula av och smulorna kommer falla direkt nedanför dina ögon, vilket ger ett intryck av mörka ringar under ögonen. Om du vill undvika en för tung look när du sminkar dig kan du prova på att endast lägga mascara på de övre fransarna och skippa de nedre fransarna. 
 
5. Att strunta i läppennan
Läppennan hjälper läppstiftet att hållas på plats och inte smeta ut sig runt läpparna under dagen. Något som är bra är att se till att pennan är i samma nyans som läppstiftet! Annars kan de lätt se lite clownaktigt ut. Lite puder runt läppennans linjer hjälper också till att hålla läppstiftet på plats hela dagen.
 
6. Att strunta i primern
En bra bas slätar ut din hud så att den ser ung och fräsch ut och skapar grunden för hela din sminkning. En bra primer håller även sminket på plats under en längre tid, så du slipper bli glansig i ansiktet eller lägga på mer ögonskugga efter halva dagen. 
 
7. Att inte tvätta redskapen
Sminket sätter sig snyggare när du använder rena borstar och svampar. I värsta fall kan otvättade svampar orsaka finnar och det motsatsen till den släta hud man försöker skapa med dem. Så tvätta sminkborstarna och svamparna för att undvika täppta porer! 
 

bild lånad från google
Tilda Barkselius:

Tack för tipsen :)

Svar: Kul att du tyckte de :)
elaine davidsson

Eleonora Adriana ♥:

Bra tips :)

linah:

bra tips:D

Svar: Roligt att du tyckte de! :D
elaine davidsson

Celine:

Bra tips :)

Linn Strömberg:

Roligt att läsa! :D

Svar: Va kul att du tycker de! :) blir att satsa på liknande inlägg så
elaine davidsson

linah:

grymma tips!

Svar: Va kul att du gillar de :)
elaine davidsson

Kommentera inlägget här: