Att gå in i väggen - utmattningssyndrom

Hej på er! Long time no see! Ser att det är ganska många ändå som fortfarande är här inne och håller lite koll. Kul! Har ju inte varit direkt aktiv alls här sen i typ januari? Har berott på en mängd olika saker men ingenting som jag kommer gå in på direkt..

Men en sak jag vill nämna är att jag varit och känt mig ganska så utarbetad och utmattad..  ( men jag har inte gått in i väggen som man kan säga ) men jag vill ta upp detta då det bara blir vanligare och vanligare, speciellt hos tjejer/kvinnor. Att gå in i väggen menas med att man blivit sjuk av fysisk och psykisk långvarig stress ( Utmattningssyndrom som de heter ) pågrund av olika skäl i kanske arbetet eller i privatlivet. De kan komma smygandes men de handlar främst om att vi inte lyssnar på kroppen eller hjärnan när den ger ifrån sig varningsignaler, innan den hinner säga stopp totalt. De vanligaste symtomen för detta är trötthet som inte går att vila bort hur mycket man än försöker, också minnesstörningar, oro, sömnproblem, ångest och hjärtklappning.

Varför tror ni då att vi tjejer/kvinnor har lättare att hamna detta utmattningssyndrom? Jo för att vi vill vara "perfekta" i allt, exempelvis på arbetet, vill vi prestera mera, träning och kosthets för att få det perfekta yttre och hushållssysslor hemma för att allt ska se perfekt ut, och då snackar jag inte för en själv utan för att de ska synas för alla runt omkring i tex. MEDIA och även att man ställer för höga krav på en själv! Jag säger inte att alla har det såhär eller att alla känner av den här pressen men många gör de! Då detta är ett ämne jag läst mycket om och även upplevt hos andra runt omkring mig.. 

Vad kan vi göra för att må bättre eller behandla detta? Jo prata om det är en sak som är väldigt viktigt, att våga riva fasaden vi har. Att arbeta med stresshantering, sen finns det även rehabilitering av olika slag och även motion är en bra behandling, men allt handlar ju också om hur sjuk man är eller villa besvär man har. Det man måste acceptera är ju också att vi kan inte vara bäst på allt ( det finns ingen som är ) och vi måste inte vara perfekta för vår omgivning, det vi måste är att MÅ BRA såklart!

Haha blev ett ganska långt inlägg nu men känner att jag skulle kunna fortsätta och skriva hur mycket som helst.. 

Hoppas iallafall att ni alla som läser mår bra! Och att ni ser efter era nära/kära och speciellt er själva!  


Bjuder på denna bild med min mysigaste kompanjon ! Haha 
Kommentera inlägget här: